Якісне та збалансоване харчування – основне завдання для санаторію, в якому проходять реабілітацію діти дошкільного та молодшого шкільного віку. Санаторій “Малятко” відповідає всім вимогам стандартизації системи харчування та основним критеріям якості та безпеки. З 2021 року в закладі функціонує система якості та безпечності харчування по ХАССР, яка є актуальною та однією з основних критеріїв в забезпеченні сучасного харчування.
Згідно постанови №918 КМУ від 10 жовтня 2012 року «Про затвердження нормативів харчування в державних і комунальних дитячих санаторно-курортних закладах (крім протитуберкульозних)» закладом дотримуються всі нормативи та вимоги. Розроблена велика картотека страв, понад 250 технологічних карток, яка дозволяє якісно та збалансовано, а головне – смачно, нагодувати і діток, які не потребують особливого раціону страв (стіл №15) , і пацієнтів, які потребують особливого харчування.
Так, наприклад:
- гіпоалергенна дієта для пацієнтів з харчовими алергіями;
- дієта для дітей із зайвою вагою.
Основна вимога до наших майстрів-кухарів – готувати з любов‘ю, щоб слово «смачно» та «хочу ще» звучало завжди під час сніданку, обіду чи вечері.
Харчоблок закладу оснащений сучасним обладнанням та одночасно може забезпечити їжею одразу 100 дітей, а власна запашна випічка не залишить байдужими жодного пацієнта.
Наш заклад постійно вдосконалюється та «іде в ногу» з впровадженням новітніх технологій. Ми стараємося виконувати всі вимоги, які поставлені до нашої роботи, щоб пацієнти були задоволені якістю надання наших послуг!