На території обласного дитячого санаторію «Малятко» відкрили оновлене приміщення лікувально-реабілітаціного центру. Розділити з малечею та працівниками санаторію приємну подію завітав голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, керуюча справами ради Мирослава Ливч, депутати облради Володимир Чубірко, Андріана Сушко, Михайло Лаба, Ілдіка Орос та Єлизавета Біров.

«Хочу подякувати всім депутатам обласної ради, які були причетні до реконструкції реабілітаційного центру і сприяли протягом останніх 10 років тому, щоб фінансування цього об’єкту не припинилося. Окреме спасибі директору закладу — пані Галині Мороз, яка пройшла через чимало випробувань, у тому числі й судових, аби довести реконструкцію до логічного завершення. Я маю надію, що це — не останні кошти, які обласна рада виділить на функціонування «Малятка». — звернувся до присутніх Олексій Петров.

«Мені дуже приємно бачити результат нашої багаторічної співпраці з санаторієм «Малятко». Будучи керівником Закарпатської обласної дитячої лікарні і зараз, на посаді заступника, я намагалася по можливості, коли словом, коли порадою, а інколи і матеріально підтримувати цей заклад. Тому сьогодні щира подяка всім, хто долучився до цієї доброї справи — привітала «Малятко» Єлизавета Біров.

«Ще з попередніх скликаннях Закарпатської обласної ради ми намагалися підтримувати на плаву цей унікальний заклад. Тому сьогодні удвічі приємно бачити результати такої підтримки. Я упевнена що нашим студентам Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ буде чому повчитися у ваших педагогів на навчальній практиці. Гадаю, це зможе дещо зблизити Ужгородщину з Береговом…», — сказала обласний депутат Ілдіка Орос.

«Тут свого часу у літній період виховувалися і двоє моїх дітей. Тому я добре знаю, що це — чудовий не лише оздоровчий заклад. Упевнений, що нам і надалі вдасться підтримувати «Малятко» для наших дітей на користь закарпатської громади», — висловив сподівання Володимир Чубірко.

Лікувально-реабілітаційний корпус має два поверхи і просторий ліфт для юних пацієнтів з ураженням опорно-рухового апарату. Тут уже незабаром запрацюють кабінети лазеротерапії, фізичної терапії, масажу, інгаляторної терапії, реабілітаційний тренажер Мотоmed, кабінет електро-світлолікування, ерготерапії, психолога та кімнати відпочинку.

Пресслужба Закарпатської обласної ради